nieuws

Engeland wil verdeling fooigeld melden op menukaart

Restaurant

Engeland wil restaurants gaan verplichten om aan te geven hoeveel procent er naar het personeel gaat. Deze informatie moet pontificaal op de menukaart komen te staan. Dat schrijft The Times. De maatregel is een vervolg op een ‘fraudezaak’ met het minimumloon van horecapersoneel.

Engeland wil verdeling fooigeld melden op menukaart

Vooral de grotere restaurantketens betaalden hun personeel onder het minimumloon en gebruikten de fooienpot om het salaris aan te vullen tot 5.73 pond per uur. De rest verdween in de zakken van de restauranteigenaren. Het personeel heeft nooit geweten dat zij het loon aanvulden.

Bob Cotton, hoofd van de British Hospitality Association, zegt dat restaurantketens het recht moeten houden om te beslissen wat ze met het fooigeld doen, maar dat het juist is klanten te informeren wat er met hun geld gebeurt.

Posters en websites

Branchevertegenwoordigers zullen erop aandringen dat niet de menukaart moet worden gebruikt om te vermelden wat er met het fooigeld gebeurt, maar dat beter gepubliceerd kan worden op posters en websites.

Fooi; elk land zijn eigen etiquette:

Reageer op dit artikel