nieuws

Eric van Veluwen breekt lans voor Bio-varken

Restaurant

De bio-kok van Nederland, Eric van Veluwen, hield op dinsdag 12 januari op de Horecava een warm pleidooi voor het gebruik van het nieuwe merk BioVarken en de mogelijkheden van varkensvlees op de restaurantkaart.

Eric van Veluwen breekt lans voor Bio-varken

Op Markt demonstreerde Van Veluwen wat je zoal kunt doen met het varkensvlees en met name met de incourante delen als wang en hiel. Niet alleen prees hij de smaak van het product maar ook het rendement dat koks ermee kunnen behalen. ‘Sinds ik met biologische producten werk, is mijn keukenpercentage met vijf procent vooruit gegaan. Ik zit nu op 27 procent.’

Het BioVarken is een nieuw geregistreerd varken dat sinds begin 2010 verkrijgbaar is voor de horeca. Het wordt door de vereniging van biologische varkensboeren, die uit 60 leden bestaat, op de markt gebracht. Horecagroothandel Kweker in Amsterdam/Purmerend is een van de leveranciers.

Reageer op dit artikel