nieuws

Erik van Loo en Mario Ridder op ster-evenement

Restaurant

Rotterdam krijgt in januari een culinair evenement waar alleen sterrestaurants aan mogen deelnemen. Zaken die participeren zijn Parkheuvel, De Zwethheul, Restaurant Ron Blaauw, Niven, ’t Schulten Hues en De Kromme Watergang.

Erik van Loo en Mario Ridder op ster-evenement

Het evenement met de naam Heerlijk Winter is de speciale wintereditie van Heerlijk Rotterdam. Het vindt plaats van 21 tot en met 24 januari in de Cruise Terminal van Rotterdam. Organisator is het bureau Heerlijk Events van Arthur Bassant.

Erik van Loo

Een van de deelnemende chefs is Erik van Loo van het Rotterdamse restaurant Parkheuvel**. ‘Het evenement is vergelijkbaar met een fair. Alle deelnemende restaurants krijgen een vergelijkbare unit en daarin maken we onze signature dishes.’ Van Loo doet mee omdat het om een hoogwaardig evenement gaat en hij drie jaar ervaring heeft met Heerlijk Rotterdam. ‘En het is in januari. En dat is ook bij ons een rustige periode.’

Mario Ridder

Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden wil via Heerlijk Winter zijn eigen restaurant promoten. ‘Wij zitten met ons bedrijf natuurlijk onder de rook van Rotterdam. Er staan enorm veel topzaken wat het voor ons een geschikt evenement maakt om onszelf te promoten.’

Kookworkshops

Naast culinaire proeverijen worden er tijdens Heerlijk Winter bijzondere producten en merken te koop aangeboden waar chef-koks hun gerechten mee bereiden. Ook geven chef-koks kookworkshops en zijn er wijnproeverijen.

De overige namen van de in totaal ongeveer twintig deelnemers worden vandaag bekendgemaakt op een speciale persconferentie. De naam staan later op www.heerlijkwinter.nl.

Reageer op dit artikel