nieuws

Erik van Loo kookt bij Rolling Stones

Restaurant

Koken is rock ‘n roll in de pan. Chef-kok Erik van Loo, die 1 juni topzaak Parkheuvel van Cees Helder overneemt, zet zijn woorden binnenkort kracht bij. Erik van Loo gaat koken bij een groot concert van The Rolling Stones.

Erik van Loo kookt bij Rolling Stones

Van Loo kookt binnenkort bij het Stones-concert in Amsterdam. ‘Ik heb laatst tijdens de wedstrijd Ajax-Inter Milaan gekookt. In de Champions League-lounge. Johan Cruijff zat daar ook aan tafel. Op 1 augustus kook ik bij het Rolling Stones-concert, ook in de Arena. Voor een select gezelschap van zo’n 25 man. Voor mij zijn dat uitjes’, aldus Van Loo in een groot interview in het weekblad Elsevier.

In hetzelfde interview geeft de huidige kok van restaurant De Zwethheul nabij Delft aan dat hij zeker is dat Parkheuvel na de overname bij Michelin op nul begint. ‘Ik mag de drie sterren van Cees Helder niet overnemen en mijn twee sterren ben ik ook kwijt: verdampt in de verhuizing.’

Van Loo vervolgt: ‘Eerst moeten de heren van Michelin bij je komen eten om weer in aanmerking te kunnen komen voor een ster. Ik hoop dat ze dat spoedig zullen doen. Gelukkig lopen Cees en ik al een tijdje mee. Michelin kent ons. Ik reken op een voorschot in hun vertrouwen.’

Van Loo is al zo ver met zijn nieuwe zaak dat hij het ‘openingsgerecht’ bij zijn eerste dag in Parkheuvel al in zijn hoofd heeft. Het wordt ‘Kabeljauw met bolletjes’. Van Loo: ‘Ik worstel er al drie weken mee. Van de kabeljauw ben ik zeker. Daarbij groenten in de vorm van bolletjes, en parelgort, tapioca en kaviaar. Alles moet rond zijn in een rond bord. Ik droom er dagelijks van.’

Reageer op dit artikel