nieuws

Ervaring geeft doorslag bij NK Gastheer

Restaurant

Jan Fassaert van restaurant Solo in Gorinchem mag zich een jaar lang de beste gastheer van Nederland noemen. Fassaert won op de slotdag van de Horecava het NK Gastheer/Gastvrouw. Ervaring gaf volgens Fassaert de doorslag.

Ervaring geeft doorslag bij NK Gastheer

‘Ik loop al een tijdje mee. Gastvrijheid moet dan iets logisch zijn. Waar ik het verschil heb gemaakt? Ik denk door ervaring’, aldus Fassaert in een eerste reactie na afloop van de prijsuitreiking op de Horecava.

Fassaert werkt vanaf het begin bij restaurant Solo, het restaurant waar vooral door de keuken onder leiding van Mohammed Elharouchi een sterke stijgende lijn is ingezet. ‘Dit is echt een prijs voor Solo. Het restaurant zie ik een beetje als mijn eigen zaak’.

Tijdens de wedstrijd gaf Fassaert aan ‘meneer Bouderling’ van InterScaldis te zien als zijn grote voorbeeld. ‘Die man was zo goed in zijn vak. Echt een voorbeeld’.

Voor Fassaert draait het bij gastvrijheid allemaal om tijd. Daarom nam hij een klok mee als voorbeeld om gastvrijheid uit te beelden. ‘Ritme is belangrijk. En tijd nemen voor gasten en leerlingen. Alles draait om tijd bij gastvrijheid’.

Tweede bij het NK Gastheer/Gastvrouw werden de overige twee deelnemers: Robert Pham van restaurant Hofstede Meerzigt in Zoetermeer en Richard van Dijk van restaurant Eibertje in Nunspeet.

Reageer op dit artikel