nieuws

Europese wijnsector wordt hervormd

Restaurant

De Europese wijnteelt wordt ingrijpend hervormd. De EU-landen hebben formeel ingestemd met een eerder akkoord tussen ministers van Landbouw.

Europese wijnsector wordt hervormd

Brussel gaat de sector helpen bij de concurrentie met wijnen uit niet-Europese landen zoals Chili, Australië en de Verenigde Staten. De Europese Commissie gaat daarvoor miljoenen euro’s steken in reclame en modernisering van Europese wijnen.

Brussel zal niet langer overtollige wijn opkopen als steun voor de wijnboeren. In plaats daarvan krijgen boeren geld om oude wijngaarden te rooien.

‘We kunnen nu de laatste voorbereidingen treffen voor de invoering in augustus’, zei EU-commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw). ‘In plaats van geld te verspillen door overschotten te kopen, kunnen we nu de concurrentie aangaan en marktaandeel terugwinnen.’

Reageer op dit artikel