nieuws

Ex-sterkok komt met nieuw kookboek

Restaurant

Voormalig tweesterrenkok Pascal Jalhaij komt in oktober met een nieuw kookboek. Het boek bevat 35 echt Hollandse recepten en de gastronomische varianten ervan. Zijn persoonlijke verhaal komt eveneens aan bod: ‘Wat ik op het ogenblik doe, beleef, beleefd heb en waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt.

Ex-sterkok komt met nieuw kookboek

Het boek heet: Pascal Jalhaij proeft, en kookt met de smaken van vroeger. ‘Ik heb altijd de hartenwens gehad om nog eens een mooi kookboek te schrijven,’ zegt Pascal Jalhaij tegen Zestz. Het is zijn tweede boek; in 2001 debuteerde hij met Proeven met Pascal. Dit kookboek markeert de periode waarin hij restaurant Vermeer in Amsterdam twee Michelinsterren bezorgde.

Maar na jaren achter de kachel te hebben gestaan, gooide de sterrenkok in 2006 het roer om. Hij ging werken bij Marfo . Inmiddels is hij mede-eigenaar van het bedrijf.

Recepturen voor hobbykok

Jalhaij maakt voor Marfo klassieke Hollandse gerechten ‘met een emotionele waarde, in smaak en beleving’. Voor veel mensen zijn deze recepturen niet bekend of worden te moeilijk omschreven. ‘Zo kwam ik samen met mijn team op het idee om voor de hobbykok een mooie handleiding te schrijven. Hierin leest de thuiskok welke ingrediënten nodig zijn, hoe gerechten als draadjesvlees en rode kool met appeltjes bereid worden en het verhaal erachter.’

Voor de meer ervaren koks hebben we op basis van het traditionele gerecht een “gastronomische” uitvoering bedacht.’ Deze is ook voor de serieuze hobbykok haalbaar, verzekert de topkok.

Reageer op dit artikel