nieuws

Exclusief restaurant op actieve IJslandse vulkaan

Restaurant

De actieve Fimmvördhuhals vulkaan op IJsland levert de bekende IJslandse kok chef-kok Fridgeir Eiriksson zoveel inspiratie dat hij een exclusief restaurant is gestart aan de voet van de krater. Eiriksson gebruikt de hele lava als oven.

Exclusief restaurant op actieve IJslandse vulkaan

Sinds enkele weken is de vulkaan Fimmvördhuhals flink actief. De actieve vulkaan trekt veel nieuwsgierige bezoekers uit de hele wereld naar IJsland. Voor Eiriksson reden om er een ‘restaurant’ te starten.

Aan de voet van de krater serveert Eiriksson een exclusief menu. Daarin verwerkt hij onder andere kreeft en zeeduivel. Eiriksson gebruikt de warmte van de hete lava om op te koken.

‘Mijn filosofie is dat eigenlijk niets onmogelijk is. Ik ben bereid om alles eens te proberen’, aldus chef-kok Fridgeir Eiriksson, die normaliter werkt in het Holt Hotel in Reykjavik.

Gasten die willen eten in het bijzondere openluchtrestaurant moeten wel flink in de buidel tasten. Een exclusief menu kost 735 euro per persoon. Daarvoor worden de gasten met een helikopter naar de actieve vulkaar gebracht waar een rode loper is uitgelegd naar het restaurant.

Reageer op dit artikel