nieuws

Extraordinary Ones breidt uit

Restaurant

De goede doelenactie ‘Extraordinary Ones’ krijgt steeds meer deelnemende restaurants. Het initiatief begon in Limburg, intussen sluiten zaken uit de randstad aan.

Extraordinary Ones breidt uit

Tijdens een presentatie in het Amsterdamse Fifteen werd extra aandacht gevraagd voor de actie, waarbij 20 cent van elke verkochte maaltijd naar hulporganisatie The Hunger Project gaat. Deze organisatie verzorgt maaltijden voor kinderen in de derde wereld.

Na de start in Maastricht, waar in de regio al rond de 50 restaurants meedoen, breekt dit initiatief nu ook definitief door in de rest van Nederland. In navolging van Restaurant Fifteen, die als eerste in de Randstad zich aansloot, hebben ook de Amsterdamse restaurants Vinkeles en Neva bekend gemaakt mee te doen aan Extraordinary Ones.

In Limburg doen onder meer restaurant Davant in Valkenburg en Beluga mee. Hans van Wolde riep eerder dit jaar collega’s in een videoboodschap op om bij de actie aan te sluiten. (zie onder)

In juni zal een landelijke actie van start gaan waarbij aandacht gevraagd wordt voor het project. Onder meer dj Giel Beelen van 3FM gaat een week lang aandacht zal vragen voor Extraordinary Ones in zijn populaire ochtendshow.

Extraordinary Ones is een concept dat toepasbaar is in elke horeca gelegenheid, van

toprestaurant tot pizzaria of cafetaria. Het project wordt actief gesteund door horecaprominenten als Cas Spijkers, Angelique Schmeinck, Toine Smulders en Hans van Wolde. Doelstelling is om voor het eind van het jaar tenminste 1000 deelnemende bedrijven te hebben.

Reageer op dit artikel