nieuws

Ferran Adrià promoot nieuw boek in Nederland

Restaurant

Een dag bij elBulli. Dat betekent een exclusief kijkje achter de schermen van een van de beste restaurants ter wereld met de meest gewilde chef ter wereld, want voor Ferran Adrià staan miljoenen liefhebbers van innovatieve cuisine in de rij. Onder de titel Een dag bij elBulli brengt Adrià alweer zijn twaalfde boek op de markt. Ook komt hij in april naar Nederland om het te promoten.

Ferran Adrià promoot nieuw boek in Nederland

Een dag bij elBulli doet precies wat de titel belooft. Aan de hand van maar liefst 1200 prachtige foto’s met het daarbij behorende tijdstip volgt het boek een dag lang het reilen en zeilen bij het driesterrenrestaurant, gevestigd in Rosas aan de Costa Brava.

Bovendien onthult het voor het eerst de technische geheimen, bijzondere recepten en filosofie over eten van Adrià, volgens collega Joël Robuchon de beste kok van deze planeet.

Ferran Adrià geldt al jaren de grootste culinaire vernieuwer en wordt door collega’s als Robuchon, Heston Blumenthal en Gordon Ramsay een genie genoemd. Maar die vindingrijkheid komt hem niet aanwaaien, aan zijn eindeloze en spannende creaties gaat veel serieus voorwerk vooraf. elBulli is maar zes maanden per jaar open, zodat de artistieke smaaktovenaars in de overige maanden naar hartenlust kunnen experimenteren.

Bij elBulli komen jaarlijks 2 miljoen aanvragen binnen om een vorkje mee te mogen prikken. Daarvan worden er uiteindelijk achtduizend gehonoreerd. Voor de pechvogels is er nu Een dag bij elBulli.

Op woensdag 8 en donderdag 9 april bezoekt Ferran Adrià Nederland. Hij presenteert zijn nieuwste boek en spreekt over zijn filosofie, inspiratiebronnen en manier van werken.

Meer berichten over Adrià:

Reageer op dit artikel