nieuws

Fifteen-methode vindt navolging in Tanzania

Restaurant

Fifteen vindt navolging in Afrika. Niet als restaurantconcept, maar als voorbeeld. Uitgever Frank Bierens gaat de Fifteen-methode, naar het voorbeeld van het Jamie Olivers restaurant in Amsterdam, uitrollen in Tanzania. Hij gaat ter plekke een commercieel televisieproductiebedrijf opzetten met kansarme Tanzaniaanse jongeren.

Fifteen-methode vindt navolging in Tanzania

Het project kent twee entiteiten, te weten een school en een bedrijf. Het onderwijsprogramma is twee jaar geleden gestart en wordt op afstand vanuit Nederland gerund door Bierens’ compagnon Geert van Asbeck (zie www.kilimanjarofilm.org). De school en het bedrijf zijn een twee-eenheid en kunnen niet los van elkaar bestaan.

Fifteen kent ook een school waaruit kansarme jongeren uiteindelijk naar de keuken doorstromen. ‘Bij ons stromen ze door naar het bedrijf waar we op commerciële basis tv-producties gaan maken’, aldus Bierens.

Reageer op dit artikel