nieuws

Fifteen over op duurzame ledverlichting

Restaurant

Restaurant Fifteen in Amsterdam vervangt alle lampen door ledlampen. Het zusterrestaurant van Jamie Oliver’s Fifteen in Londen is daarmee volgens eigen zeggen het eerste Nederlandse restaurant dat overgaat op led.

Fifteen over op duurzame ledverlichting

De eerste lamp wordt zondag 10 oktober vervangen, het hoogtepunt van de wereldwijde klimaatcampagne 10:10. De investering is mogelijk dankzij een nieuwe leaseconstructie.

Zondag 10-10-2010 staat in het teken van de wereldwijde klimaatcampagne 10:10, met ’s avonds een anderhalf uur durende live-show op Nederland 1. Van de deelnemende Nederlandse bedrijven is Fifteen het enige restaurant dat heeft aangegeven 10 procent energie te willen besparen, meldt Fifteen.

De overstap van Fifteen op led is zondagochtend tussen 08.00 en 10.00 te volgen tijdens de speciale 10:10-uitzending op Radio 1.

De investering is mogelijk dankzij een nieuwe constructie van Ledlease. Fifteen koopt de lampen op afbetaling, zodat het restaurant de kostbare lampen niet in één keer hoeft aan te schaffen.

De techniek van ledverlichting is de laatste jaren sterk verbeterd. Omdat de lampen nu dimbaar en sfeervol zijn, is led een serieus alternatief geworden voor gloei- en halogeenlampen. Het door Marcel Wanders ingerichte restaurant gaat in drie fasen over op ledverlichting.

Reageer op dit artikel