nieuws

Fill the Cup helpt kind in ontwikkelingsland

Restaurant

Een gast rekent in een restaurant 20 cent extra af en helpt daarmee een kind in een ontwikkelingsland aan een maaltijd. Dat is het idee achter Fill the Cup, waarvan tv-kok Joop Braakhekke één van de ambassadeurs is.

Fill the Cup helpt kind in ontwikkelingsland

In alle Nederlandse restaurants worden dagelijks meer dan 3 miljoen maaltijden geserveerd. De bedrijven die deelnemen aan Fill the Cup, vragen per gast 20 cent extra en betalen aan het eind van de maand automatisch het totaalbedrag.

De donaties via Fill the Cup komen ten goede aan het School Feeding Programma van het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Het WFP verzorgt de dagelijkse maaltijden op scholen in de Derde Wereld en noemt het Nederlandse initiatief ‘bijzonder kansrijk voor verdere internationale uitrol’.

Een van de ambassadeur is Joop Braakhekke, eigenaar van restaurant Le Garage in Amsterdam. Andere bij het project betrokken Bekende Nederlanders zijn profvoetballer Boudewijn Zenden en tv-presentator Felix Meurders.

Reageer op dit artikel