nieuws

Film restaurant Parkheuvel in de bioscoop

Restaurant

De documentaire over sterrenzaak Parkheuvel in Rotterdam van Erik en Anja van Loo – De Smaak van de Ziel – is vanaf donderdag te zien in diverse bioscopen in Nederland.

Film restaurant Parkheuvel in de bioscoop

De Smaak van de Ziel is te zien in bioscopen in Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Voor locaties en aanvangstijden, klik hier.

De camera volgt patron-cuisinier Erik van Loo van Parkheuvel in zijn zoektocht naar smaak. De topkok en zijn vrouw zijn gefilmd in hun bedrijf maar ook op hun geboortegrond in Limburg en bij verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Ook zoon Julien, die een opleiding tot chef volgt, komt in de documentaire voor.

Oud-Michelin-hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck speelt eveneens een rol. Hij proeft alle gerechten die Van Loo maakt voor het oog van de camera’s en geeft zijn visie. Voorganger van Van Loo in Parkheuvel, Cees Helder, komt ook aan het woord.

Twee jaar lang heeft een cameraploeg de familie van Loo gevolgd vanaf het moment dat ze in november 2008 hun tweede Michelin-ster kregen.

Reageer op dit artikel