nieuws

Finse restaurants serveren oud eten

Restaurant

Restaurants in Finland zijn in opspraak geraakt vanwege het serveren van oud eten. Er zouden zelfs restaurants zijn waar het personeel instructie heeft gekregen om eten, dat over datum is, te serveren.

Finse restaurants serveren oud eten

De Service Union United PAM deed onderzoek naar restaurants in Finland en concludeerde dat een aantal eetgelegenheden oud eten serveert.

De Finse Voedsel- en Waren Autoriteit noemt de resultaten zorgwekkend. De organisatie stelt dat mogelijk de vraag naar eten groter is dan het aanbod, zodat de voorraad te klein is en restaurants zich gedwongen voelen oud eten te serveren.

De Finse Federatie voor Toerisme en Restaurant Sector, MaRa, zegt verrast te zijn over de resultaten. MaRa stelt dat de betrokken restaurants verbeteringen moeten doorvoeren, maar dat er geen problemen zijn op grote schaal.

Reageer op dit artikel