nieuws

Fiscale voordeeltjes in ijskast

Restaurant

Het is vanaf donderdag 12 oktober niet meer mogelijk energie- en milieu-investeringen fiscaal af te trekken. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt. Horecaondernemers en cateraars konden met diverse fiscale regeling geld terugkrijgen bij investering in energie- en milieuvriendelijke apparaten.

Fiscale voordeeltjes in ijskast

Reden van het stopzetten van de regeling is het groot aan aanvragen voor de aftrekposten. Deze bleek veel groter dan verwacht. In totaal wordt het budget voor 2006 met 250 miljoen overschreden.

Vanaf 1 januari 2007 worden de energie-investeringsaftrek (EIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA) weer opengesteld. Jaarlijks stelt de overheid een bedrag beschikbaar voor fiscale voordelen. Wanneer het bedrag is overschreden, wordt de regeling tijdelijk stopgezet.

Reageer op dit artikel