nieuws

‘Fiscusrazzia’ in volle sterzaken

Restaurant

Sterrestaurants zijn woedend over controleacties van de Belastingdienst, de vreemdelingenpolitie, de Arbeidsinspectie en de Voedsel en Waren Autoriteiten. Volle sterzaken zijn tijdens lunch of diner overvallen met ‘restaurantrazzia’s’.

‘Fiscusrazzia’ in volle sterzaken

John Beeren, voorzitter van de Alliance Gastronomique, heeft geen goed woord over voor de acties. ‘Te belachelijk voor woorden’, aldus Beeren in De Telegraaf.

De eigenaar van De Bokkedoorns in Overveen heeft naar nu blijkt zelf aan den lijve ondervonden met wat voor een groots machtvertoon een restaurant wordt binnengevallen. Enkele maanden geleden was er een inval bij De Bokkedoorns.

‘Midden tijdens het diner, de zaak zat helemaal vol, kwam een aantal auto’s voorrijden. Mensen in uniform met pistolen en handboeien aan de gordel gingen bij de voor- en achterdeur staan’, aldus Beeren.

Naast De Bokkedoorns, waar geen onregelmatigheden werden aangetroffen, was er ook een inval bij Hermitage in Ridderkerk, het toprestaurant van Jan en Lies Klein.

De diensten (Belastingdienst, de vreemdelingenpolitie, de Arbeidsinspectie en de Voedsel en Waren Autoriteit) hebben aan Koninklijk Horeca Nederland toegezegd bij controles de bedrijfsvoering van restaurants zo min mogelijk te verstoren.

Reageer op dit artikel