nieuws

Flink extra calorieën in restaurantmaaltijden

Restaurant

Een hoofdgerecht in een restaurant is gemiddeld goed voor een extra inname van 600 calorieën. Een dessert zorgt voor 350 extra calorieën. Gemiddeld betekent dat gasten bij een restaurantbezoek 950 extra calorieën binnenkrijgen.

Flink extra calorieën in restaurantmaaltijden

Dat blijkt uit een Belgisch onderzoek onder tweeduizend vrouwen in opdracht van dieetpit Alli, zo meldt HLN.be.

Een volledig menu in een restaurant bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, twee koffies en drie glazen wijn is goed voor zo’n 2.700 calorieën. Aangenomen wordt dat vrouwen dagelijks tussen de 1.800 en tweeduizend calorieën nodig hebben.

Uit het Belgische onderzoek blijkt dan ook dat vrouwen zich behoorlijk schuldig voelen na een restaurantbezoek. Vooral de Chinese en Indische keuken wordt gevreesd. Zeven op de tien probeert zoveel mogelijk frites te vermijden.

Reageer op dit artikel