nieuws

Flinke financiële tegenvaller Culibus dreigt

Restaurant

De Culibus van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) Nederland loopt vermoedelijk een flinke financiele tegenslag op. De bus zou voor de aanwezigheid tijdens het culinaire evenement Eten & Drinken 2011 in Rotterdam zeker 20.000 euro opstrijken, maar de organisatie heeft de stekker uit het evenement getrokken.

Flinke financiële tegenvaller Culibus dreigt

Grote roerganger achter de Culibus, Patrick van Zuiden van Restaurant Hotel & Spa Savarin in Rijswijk, is kwaad over de gang van zaken.

‘Ik krijg een e-mail van drie regels waarin staat dat het niet doorgaat. Zonder uitleg over het waarom en zonder te melden hoe het nu verder moet. De Culibus zou een van de trekkers zijn en we zouden zeker 20.000 euro ophalen voor het goede doel’, aldus Van Zuiden.

Van Zuiden zegt vandaag contact te zoeken met de organisatie om alsnog het geld te krijgen. ‘Maar wat denk je zelf? De kans is groot dat we deze inkomsten moeten missen. Maar misschien maken ze nog wel het geld over….’

De Culibus werkt jaarlijks met een begroting van 250.000 euro. Voor lease, verzekering en stalling staat 100.000 euro per jaar begroot. De exploitatiekosten bedragen jaarlijks 150.000 euro. Van Zuiden: ‘Deze misser betekent dus een gat in de begroting van zo’n 10 procent’.

De dreigende financiële misser heeft geen directe gevolgen voor het voortbestaan van de Culibus. ‘We gaan niet failliet. Maar er zal wel iets moeten gebeuren. We moeten vaker uitrijden voor commerciële bijeenkomsten en moeten op de rem trappen als het om onze aanwezigheid bij goede doelen gaat. En om dat laatste gaat het natuurlijk. De Culibus wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen in onze maatschappij. Dan doet deze financiële misser, want daar zal het wel op uitdraaien, heel veel pijn’.

Directeur Alwin Tuil van Eten & Drinken bevestigt het niet doorgaan van het evenement in december. ‘We konden het programmatechnisch niet op niveau krijgen. Half december bleek voor standhouders en chefs een erg lastige datum te zijn. Voor bezoekers daarentegen is het juist een goed moment. We betreuren de afgelasting’.

Tuil laat weten dat ten aanzien van de Culibus het zo is dat als het evenement niet doorgaat de financiële afspraken niet gelden. ‘Dat is heel spijtig. We gaan nu in gesprek met onze partners en ook de JRE over de ontstane situatie. Maar de contacten zijn altijd goed en wat in het wat zit, verzuurt niet’.

Reageer op dit artikel