nieuws

Foie gras blijft op kaart van Librije en Oud Sluis

Restaurant

De twee driesterrenrestaurant van ons land, Oud Sluis en De Librije, zwichten niet onder de druk van Wakker Dier en Radar om foie gras van de kaart te houden. Het tv-programma Radar stelde vorige week dat diervriendelijke foie gras niet bestaat en zorgde voor veel ophef in de branche.

Foie gras blijft op kaart van Librije en Oud Sluis

‘Schiet mij maar in de kerstboom’, zegt driesterrenkok Jonnie Boer van De Librije op Quotenet.nl over de opgerakelde kritiek van Wakker Dier en Radar over het gebruik van foie gras in restaurantkeukens.

‘Ik verafschuw alles wat met dierenmishandeling te maken heeft. Een hond houden in een binnenstad gaat er bij al niet in. Nu zit Wakker Dier weer te janken over dat spul. De foie gras in De Librije heeft alleen de kwaliteit die ik wil hebben en wordt diervriendelijker geproduceerd dan menig kip of koe in Nederland’, aldus Boer.

Ook Oud Sluis laat weten foie gras niet van de kaart te halen. Dat laat een woordvoerder van Oud Sluis namens topkok Sergio Herman weten. ‘Gasten vragen er wel vaak naar, dan wordt precies uitgelegd waar het gerecht vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Iedereen kan dan voor zichzelf beslissen of ze het willen bestellen’, meldt Quotenet.nl

Vandaag maakte Dorset Mansion House in Borne bekend foie gras wel van de kaart te halen. Eigenaar en topkok Willem Dankert zegt geschrokken te zijn van de foutieve voorlichting van leveranciers van foie gras over de diervriendelijkheid van het product.

Reageer op dit artikel