nieuws

Food Film Festival met El Bulli en Parkheuvel

Restaurant

Het eerste Nederlandse Food Film Festival dat in maart in Amsterdam gaat plaatsvinden programmeert onder meer de filmhit El Bulli en de Smaak van de Ziel, de documentaire over het Rotterdamse toprestaurant Parkheuvel.

Food Film Festival met El Bulli en Parkheuvel

Tijdens het Food Film Festival dat van 18 tot en met 20 maart plaatsvindt in Studio K in Amsterdam, worden meer dan twintig films vertoond. Van de megahit El Bulli tot de Smaak van de Ziel, de documentaire over Parkheuvel. Ook zijn de films Hunger, Goddelijk Varken, Smakelijk Eten, Vreemd Bloed, Grown in Detroit en Eeuwige Moes te zien.

Joris Bijdendijk

Naast film is er binnen het programma ook ruimte voor kunst en debatten. Kookworkshops worden gegeven door Benjamin Darnaud, Gilbert Kolff van Fond Rotterdam en Joris Bijdendijk. Bijdendijk werkt in Frankrijk bij restaurant Le Jardin des Sens, voor de gebroeders Pourcel, de twee-sterrentweeling met ruim 15 restaurants verspreid over de hele wereld. Bijdendijk schrijft tevens een Blog voor Elle Eten.

Nederland krijgt Food Film Festival

Reageer op dit artikel