nieuws

Forse kritiek op topkok Jonnie Boer

Restaurant

Culinair journalist Johannes van Dam lijkt de confrontatie te zoeken met topchef Jonnie Boer. Van Dam haalt in zijn wekelijkse column in Elsevier hard uit naar Boer en stelt dat de chef-kok van De Librije beter moet proeven, in plaats van culinaire kermisattracties te verzinnen.

Forse kritiek op topkok Jonnie Boer

Van Dam heeft het in zijn column over het steeds zoeter worden van gerechten. Het stoort hem als ‘domme koks dat zoet laten ondersneeuwen door het zoet van suiker’. Van Dam memoreert in Elsevier aan een eerder bezoek aan De Librije.

Kermisattracties

Hij uit daarin keiharde kritiek op de Nederlandse topkok van internationale klasse. ‘Jonnie Boer moet gewoon beter proeven, in plaats van culinaire kermisattracties te verzinnen. In elk geval stelt hij zo zijn marktaandeel veilig’, zo schrijft Van Dam.

Wortelsaus te zoet

‘Ik moet dus even in het geweer komen tegen die driesterrenkok die vergat dat worteltjes ’s zomers veel zoeter zijn dan ’s winters. Hij paste de receptuur niet aan en proefde zijn gerechten ook niet voortdurend en merkte zodoende niet dat zijn wortelsaus veel te zoet werd bij zijn makreeltje’, aldus Van Dam.

Diabetes

Van Dam vervolgt: ‘Daarvoor op zijn vingers getikt, stak hij (Jonnier Boer van De Librije) niet de hand in eigen boezem, maar verzon dat die kritiek daarop kwam doordat de proever (dat was ik) vanwege zijn diabetes niet van zoet hield. Terwijl het punt is dat boer Boer zoet gebruikte waar dat de balans verstoorde en daarmee het gerecht verpestte’.

Zie ook:

» Jonnie Boer klaar met Van Dam

Reageer op dit artikel