nieuws

Francois Geurds haalt Halil Asar naar Ivy

Restaurant

Halil Asar wordt per half september de nieuwe maître van restaurant Ivy in Rotterdam. Met zijn komst zegt patron-cuisinier Francois Geurds het ‘dreamteam’ voor zijn sterrestaurant compleet te hebben.

Francois Geurds haalt Halil Asar naar Ivy

Geurds: ‘Je kunt het runnen van een goed restaurant vergelijken met dat van een wereldklasse voetbalteam. Je hebt niet alleen voldoende talentvolle spelers met een winnaarsmentaliteit en de juiste teamspirit nodig. Je hebt ook iemand nodig die dat

team als geheel naar een grotere hoogte kan stuwen. Halil is zo iemand. Het wordt zíjn uitdaging om voor Ivy, samen met mij en het team, de kampioenstitel binnen te halen.’

In april kwam sommelier Adrian Zarzo Habraken al vanuit De Librije naar Ivy, nu komt Asar er als maître bij. Het is duidelijk dat Geurds hard aan zijn ‘dreamteam’ zoals hij het zelf noemt, werkt. Hij omringt zich met oude bekenden, wiens naam al is gevestigd in de horeca. De kampioenstitel waar hij over spreekt, zou dan in november moeten volgen, als Michelin de sterren uitdeelt.

At Sea

Asar vertok eerder dit jaar bij het Scheveningse restaurant At Sea, wat hij samen met eigenaar Paul van Waarden opzette. Asar gaf toen aan tijd te willen besteden aan zijn tweede boek en eventueel met een eigen zaak terug te komen. Die plannen staan nu op een lager pitje. Daarvoor werkte hij bij Parkheuvel en De Librije.

Asar over zijn keuze: ‘Toen ik bij Parkheuvel wegging en Francois met Ivy bezig was, belde hij of ik in zijn nieuwe restaurant wilde komen werken. Hij in de keuken, ik aan de

voorkant. Ondanks dat ik dacht dat dat een succes zou worden heb ik het toen niet gedaan. Ik wilde een tijdje wat anders proberen. Dat heb ik inmiddels gedaan. Ik ben er nu helemaal klaar voor om een topzaak als Ivy, samen met François en zijn team, naar een nog hoger plan te tillen.’

Geurds vervolgt: ‘Halil is een op en top gastheer, het zit in zijn genen. We kennen elkaar al lang en er is altijd al een goede klik geweest. Ik ben ervan overtuigd dat hij mij en mijn team gaat helpen om Ivy een behoorlijke stap verder te brengen op de reis die we vorig jaar februari begonnen zijn. Een reis die ons afgelopen november al onze eerste ster opleverde. En mensen die ons een beetje kennen weten dat we er alles aan doen om het daar niet bij te laten. Elke dag opnieuw.’

Reageer op dit artikel