nieuws

François Geurds jaagt op Lay’s chipswedstrijd

Restaurant

De innovatieve succeskok François Geurds van het Rotterdamse sterrestaurant Ivy maakt serieus werk van de chipswedstrijd van Lay’s. Degene die de beste smaakcombinatie voor chips bedenkt, krijgt 25.000 euro en een procent van de omzet van de verkochte zakken chips.

François Geurds jaagt op Lay’s chipswedstrijd

Geurds heeft een combinatie ingezonden van de Aziatische citrusvrucht yuzu met ras el hanout, een Marokkaans kruidenmengsel. Geurds is een van de weinige inzenders met yuzu en de enige met deze opvallende Marokkaans-Aziatische combinatie.

Voor Geurds is de wedstrijd een serieuze aangelegenheid. ‘Ik ben erg in de ban van zuren. Zuren breken zetmeel af en dat is interessant aangezien er in aardappelen behoorlijk wat zetmeel zit’, aldus Geurds.

Inmiddels hebben al honderden zoniet duizenden mensen hun smaakcombinaties ingeleverd bij chipsmaker Lay’s. De winnaar van de wedstrijd krijgt 25.000 euro. Daarnaast wordt de winnende smaakcombinatie in productie genomen. Van elke euro omzet die daaruit voortvloeit, gaat een procent naar de bedenker.

De jury bestaat uit twee mensen van Lays, een marketeer en een kok. Zij kiezen rond 18 mei drie winnaars uit de vele inzendingen. Deze inzendingen komen vanaf oktober in de winkel te liggen. Op deze drie smaken kan vervolgens gestemd worden door de Nederlandse consument. Degene met de meeste stemmen wint.

Het is niet bekend of er meer koks deelnemen aan de wedstrijd. Wel heeft Hanos-medewerker Gary de Boer ook een smaakcombinatie ingezonden.

Reageer op dit artikel