nieuws

Frankrijk: 124 nieuwe Bib Gourmand-restaurants

Restaurant

Michelin heeft in Frankrijk 124 nieuwe restaurants een Bib Gourmand toegekend. Daarmee komt het aantal Franse horecagelegenheden met een beloning voor een goede prijs-/kwaliteitverhouding op 630, dat is 29 meer dan vorig jaar.

Frankrijk: 124 nieuwe Bib Gourmand-restaurants

Dat meldt Eater.com. De nieuwe lijst is dinsdag 31 januari gepresenteerd. Het aantal Bib Gourmand-restaurants in Frankrijk steeg van 601 voor 2011 naar 630 voor dit jaar. Dit aantal was nog niet eerder zo hoog.

Er zijn 124 nieuwe restaurants met een Bib Gourmand, daarvan zijn er 21 gevestigd in Parijs. Om voor een ‘Bib’ in aanmerking te komen, mag een driegangendiner niet meer kosten dan 35 euro voor restaurants in Parijs en 29 euro in eetgelegenheden buiten de hoofdstad.

De presentatie van de Bib Gourmand-vermeldingen geldt als opmaat voor de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren op maandag 27 februari.

Bekijk hier de 124 nieuwe Bib Gourmand-restaurants.

Zie ook

Reageer op dit artikel