nieuws

Fransen domineren Le Taittinger

Restaurant

David Sauvignet, de Franse chef-kok van restaurant La Rotonde in Zwitserland, heeft de Prix Culinaire International Pierre Taittinger 2007 gewonnen. Ook plek twee en drie werden bezet door Fransen. Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys in Lisserbroek werd vierde.

Fransen domineren Le Taittinger

Van Dijk zegt hij dat hij te lekker stond te koken en teveel wilde laten zien waardoor tijdens het presenteren te weinig tijd over bleef. ‘Ik heb weer veel geleerd van deze wedstrijd en hoop er volgend jaar weer bij te mogen wezen.’

‘Le Taittinger’ zoals de wedstrijd ook wel genoemd wordt is in 41 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste culinaire concoursen ter wereld. Het befaamde gelijknamige champagnehuis organiseert de wedstrijd sinds 1967.

Deelnemers

Dit jaar deden zeven deelnemers uit zes landen mee aan de wedstrijd, die altijd begin december in Parijs plaatsvindt.

Alleen gastland Frankrijk mag met twee chefs meedoen, de anderen kwalificeerden zich in ‘regionale’ voorronden. Van Dijk won eind september de voorronde in de Benelux.

Nederlander

Vorig jaar werd de prijs door een Nederlander gewonnen: Charly de Wijs, chef-kok in bistro De Ruif van het Bosch en Duinse restaurant De Hoefslag.

De enige andere Nederlandse winnaar is Surjahadi Djajapermana van het Hilton Schiphol, die Le Taittinger in 1986 won.

Zie ook:

Reageer op dit artikel