nieuws

Freelance koks bestrijden crisis

Restaurant

FreeKS, een coöperatie van freelance koks, bestrijdt de crisis met de lancering van twee nieuwe websites. FreeKS wil het werkveld verbreden en richt zich nu ook op het buitenland en op de facilitymarkt.

Freelance koks bestrijden crisis

Met de site www.chefshunting.com gaat FreeKS naar het buitenland, voor de facilitymarkt is www.facilitychefs.nl gelanceerd. De verklaring van de vereniging voor deze nieuwe initiatieven: ‘We kijken over onze grenzen heen naar plekken waar onze koks ook meerwaarde zouden kunnen leveren. Door ze aan het werkt te houden, blijft er straks een nog beter bestand over, dan dat we anders kwijt zouden raken.

Meer waarde

Iedereen wil gewoon meer waarde voor hun geld, daar is nu ook ruimte voor, ook bij de koks. Ons samenwerkingsverband is crisisbestendig, ook nu de omzet halveert.’

Een ander initiatief dat FreeKS lanceerde is de site koksveiling.nl. Dit is een veilingsite voor kookopdrachten van cateraars, restaurants en particulieren. Deze site is ook het gevolg van de recente kredietcrisis, waardoor freelance koks moeilijker aan werk komen en prijs een belangrijkere rol speelt bij het aanbiedingen van kookopdrachten.

Reageer op dit artikel