Fries keurmerk op menukaart restaurant

Fries keurmerk op menukaart restaurant

Restaurant De Herberg van Smallingerland in het Friese Rottevalle heeft een bijzonder bijgerecht ontwikkeld, waarmee het Friese culinaire erfgoed wordt bewaard. Het bijgerecht is beloond met het keurmerk Wâldpyk, het streekmerk voor producten en diensten uit de Friese Wouden.

‘Wij hebben de Giele Wâldbeantjes (Friese Woudboon) herontdekt. We hebben de boon bij een molenaar tot meel laten malen en er frietjes van gemaakt. Wij sleepten direct het Wâldpyk keurmerk in de wacht en hebben ook het landelijke keurmerk “Erkend Streekproduct” aangevraagd op deze culinaire vinding’, laat eigenaar Freddy Bult van De Herberg van Smallingerland weten.

De Frietjes van Wâldbeantjes worden in het restaurant geserveerd als bijgerecht. Bult bedacht de culinaire verrassing samen met chef-kok Thom-Gabie van Baars.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.