nieuws

Fries keurmerk op menukaart restaurant

Restaurant

Restaurant De Herberg van Smallingerland in het Friese Rottevalle heeft een bijzonder bijgerecht ontwikkeld, waarmee het Friese culinaire erfgoed wordt bewaard. Het bijgerecht is beloond met het keurmerk Wâldpyk, het streekmerk voor producten en diensten uit de Friese Wouden.

Fries keurmerk op menukaart restaurant

‘Wij hebben de Giele Wâldbeantjes (Friese Woudboon) herontdekt. We hebben de boon bij een molenaar tot meel laten malen en er frietjes van gemaakt. Wij sleepten direct het Wâldpyk keurmerk in de wacht en hebben ook het landelijke keurmerk “Erkend Streekproduct” aangevraagd op deze culinaire vinding’, laat eigenaar Freddy Bult van De Herberg van Smallingerland weten.

De Frietjes van Wâldbeantjes worden in het restaurant geserveerd als bijgerecht. Bult bedacht de culinaire verrassing samen met chef-kok Thom-Gabie van Baars.

Reageer op dit artikel