nieuws

Fusion week op het ROC van Twente

Restaurant

Derdejaarsstudenten van de opleiding Horeca ondernemer/manager van het ROC van Twente organiseren samen met restaurant TAO uit Enschede een Fusion restaurantweek op 12, 13 en 14 april in het Atrium op de locatie Wierdensestraat in Almelo.

Fusion week op het ROC van Twente

De Fusion keuken is een gevolg van de vermenging van culturen en is ontstaan uit een mengeling van Oosterse en Westerse wereldsmaken. De koksstudenten bereiden samen met chef-kok Wong van Japans restaurant TAO een vijfgangenmenu.

Naast horecastudenten helpen ook studenten van de opleidingen Bouw en hout, Artiest, Mode, Kapper en Wellness mee om deze week tot een succes te brengen. Zo worden er decorstukken gemaakt waarmee het Atrium wordt aangekleed.

Kapsters in opleiding en wellness-studenten zorgen voor de visagie en perfecte kapsels voor het bedienend personeel. Studenten van Mode / fashion design hebben kimono’s gemaakt en deze worden tentoongesteld. Bakkersstudenten bakken lekkernijen voor bij het afsluitende kopje koffie. En op de avonden zelf verzorgen studenten van de opleiding Artiest de muzikale omlijsting met een Oriëntaalse touch.

De fooien die deze week binnenkomen, worden gedoneerd aan Giro 6868 van het Nederlandse Rode Kruis. Het Rode Kruis steunt het Japanse Rode Kruis bij reddingsacties, distributie van voedsel, water, dekens en sanitaire voorzieningen voor de duizenden evacues en ontheemden na de aardbevingen in Japan.

De organisatie van deze restaurantweek wordt beoordeeld als een examen voor de derdejaarsstudenten. De afgelopen tien weken hebben de twaalf studenten een projectplan geschreven, het menu bedacht, calculaties gemaakt en ervoor gezorgd dat het Atrium eruit ziet als een ingericht restaurant.

Reageer op dit artikel