nieuws

Gast wil betalen voor kraanwater in horeca

Restaurant

De Nederlander is niet zo zuinig als het lijkt, concludeert waterorganisatie WeTapWater. Uit onderzoek dat de organisatie liet uitvoeren door Ruigrok blijkt dat bijna tweederde van de Nederlanders wil betalen voor kraanwater in de horeca.

Gast wil betalen voor kraanwater in horeca

62 procent van de Nederlanders blijkt bereid te zijn om te betalen voor water. Toch vindt 86 procent eigenlijk dat een karaf kraanwater in cafés en restaurants gratis moet zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat gasten bereid zijn wat te betalen voor het water als het water gekoeld is (47 procent), als ze geen andere drankconsumptie bestellen (47 procent), als een deel van het bedrag naar een goed doel gaat (39 procent) of wanneer ze onbeperkt water mogen drinken (37 procent).

Prijs water

Een karaf kraanwater zou gemiddeld 0.75 euro tot één euro mogen kosten. Uit onderzoek van Missethoreca.nl bleek eerder dat ondernemers een prijs van één euro tot 1,50 redelijk vinden. Vooral vanwege de personeelskosten en de vergoeding voor het glaswerk.

Milieu

WeTapWater.nl vindt dat de productie, het transport en het verpakken van mineraalwater heel belastend is voor het milieu. ‘Terwijl de eisen waaraan voorverpakt water moet voldoen veel lager liggen dan de eisen waaraan ons kraanwater moet voldoen’.

Eerder noemde een directeur van Spadel promoten van kraanwater al onzin en indoctrinatie.

WeTapWater en Join The Pipe zetten zich in voor een bredere beschikbaarheid van kraanwater.

Reageer op dit artikel