nieuws

Gastronomy Group opgericht

Restaurant

De Gastronomy Group wil de gastronomie in ons land naar een hoger niveau tillen. Het initiatief van gerenommeerde organisaties is formeel opgericht op 1 oktober. Onderzoek en onderwijs vormen de core business van de Gastronomy Group.

Gastronomy Group opgericht

De Gastronomy Group wil het niveau van gastronomie verhogen door het versterken van de maatschappelijke aandacht voor het maken van bewuste keuzen in smaakvolle, gezonde en veilige voeding in relatie tot levensstijl, zo laat de organisatie weten.

De nieuwe club wil gezamenlijk onderzoek en onderwijs programmeren. ‘Doorstroming van de ontwikkelde kennis naar ondernemers en burgers is daarbij van het allergrootst belang’, aldus Simon Vink van Wageningen UR, één van de initiatiefnemers.

Naast Wageningen UR zijn de volgende organisaties bij de Gastronomy Group betrokken: Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Hoge Hotelschool Maastricht, Foodstep bv, de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse, Food & Nutricion Delta, Food Valley en Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Wageningen UR is momenteel bezig met het opzetten van een Master of Science-programma op het gebied van gastronomie. Een specialisatie Gastronomie moet al in het cursusjaar 2009-2010 van start gaan. Daarnaast wordt er gewerkt aan een cursus Science for Creative Cooks, die in 2009 van start gaat. Verder worden er lezingen en workshops gehouden over de relatie tussen voeding en gezondheid.

Reageer op dit artikel