nieuws

Gastvrijheidsaward naar Schulten Hues

Restaurant

Jeroen de Munnink van sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen heeft de tiende Alliance Hennessy gastvrijheidsaward gewonnen. Hij kreeg de prijs uit handen van Maurice Hennessy, de zevende generatie uit de cognacfamilie.

Gastvrijheidsaward naar Schulten Hues

De Award werd uitgereikt tijdens de Nacht van de Gastronomie, gehouden op de eerste avond van de European Fine Food Fair in Maastricht. Het is voor de derde keer op rij dat een student van de Academie voor Gastronomie de Alliance Hennessy Gastvrijheidstrofee wint.

Tweede werd Sjuul Klinkert van De Treeswijkhoeve, de derde plaats was voor Tom Nollé van Valuas.

Geen domkop

Maurice Hennessy prees bij de uitreiking het niveau van het Nederlandse gastheerschap, al wordt het volgens hem door de gasten niet altijd op waarde geschat. ‘Nederland is het enige land waar we deze prijs moeten toekennen om het vak onder de aandacht te brengen. Nederlanders beseffen nog te weinig dat de man die het bord neerzet geen domkop is.’

Voor de Award mag elke van de zeven gastronomische samenwerkingsverbanden die Nederland kent drie gastheren of vrouwen nomineren. Deze 21 deelnemers krijgen een assessment en een vragenlijst. Op basis daarvan gaan er zeven naar de finale, waarin ze onder meer bezocht worden door de jury.

Het was de tiende keer dat de Alliance Hennessy gastvrijheidsaward werd uitgereikt. In 1999 geïnitieerd door de Alliance Gastronomique, die al snel Hennessy bereid vond voor samenwerking. Omdat Hennessy al jaren eigendom is van Moët et Chandon, was ook directeur van Moët Hennessy Nederland, Bob Bron, aanwezig.

Reageer op dit artikel