nieuws

Gastvrijheidsprijs voor Larissa Vendrig

Restaurant

Gastvrouw Larissa Vendrig van restaurant De Burgemeester in Linschoten is winnaar geworden van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs. De 23-jarige uit Montfoort werd gekozen tot gastvrouw van het jaar 2006 tijdens de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht.

Gastvrijheidsprijs voor Larissa Vendrig

‘Er waren zeven genomineerden en iedereen was erg zenuwachtig bij het voorstellen aan het publiek. Sommige medekandidaten sloegen helemaal dicht, maar gezien de reacties deed ik het kennelijk wel aardig’, aldus winnares Vendrig in het Algemeen Dagblad.

Fanatieke meid
Vendrig werkt inmiddels vier jaar voor restaurant De Burgemeester, de topzaak in wording van Bernard Tesink. Tesink zelf is in zijn nopjes met de titel van Vendrig. ‘Het is geweldig. Zij werkt altijd heel hard en is een fanatieke meid. We willen met ons team een toprestaurant neerzetten en deze prijs is een enorme stimulans’, meldt Tesink in De Telegraaf.

Cognackasteel
De prijs werd uitgereikt door Maurice Hennessy van de bekende Franse cognacfamilie. Hij nodigde winnares Vendrig uit voor een bezoek aan het cognackasteel van Hennessy, Château de Bagnolet. Daarnaast krijgt Vendrig een beeld van kunstenaar Lou Thissen.

Tweede bij de gastvrijheidswedstrijd werd Arnold Krikken van restaurant Havixhorst in De Schiphorst. Hij bleef Mike Dooms van De Kromme Watergang in Hoofdplaat voor. Het was de achtste editie van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs.

Reageer op dit artikel