nieuws

Gastvrouw Merlet wint NK Jonge Gastpersoon

Restaurant

Kim Poortman van restaurant Merlet in Schoorl heeft de wedstrijd Jonge Gastheer gewonnen. Ze was volgens de jury als één van de weinige kandidaten in staat de kalfsrib trancheren, en had een goed werktempo met oog voor details. Zelf had ze het totaal niet verwacht. ‘Ik was totaal overdonderd toen ik mijn naam hoorde.

Gastvrouw Merlet wint NK Jonge Gastpersoon

De jury was streng, en maande de deelnemers nog goed te oefenen met de kalfsrib. ‘Sommigen hebben een brilletje nodig, en moeten nog maar eens goed kijken naar de draadrichting van het vlees.’

Daar had de 21-jarige Poortman geen last van, en ook de kreeft aan tafel ging ook goed. ‘Ik had er echt een goed gevoel bij. Ik had alleen totaal niet verwacht dat ik zou winnen.’

Ze won de titel op de Horecava in een deelnemersveld van tien, vijf gastheren en vijf gastvrouwen. Martijn Bakker van Valuas in Venlo werd tweede, Anouk Bartelink van Landgoed De Wilmersberg werd derde.

De leerlingen werden beoordeeld door vakdeskundigen als meestergastronoom Marcel Swaghoven en topsommelier Roy Pelgrim. De jury was het erover eens dat de deelnemers weinig stress lieten zien, wat als veelbelovend voor de toekomst werd ervaren.

Ook de wijnkeuzes werden geprezen, en stemde de jury hoopvol. Wel moet er in de Nederlandse restaurants in het algemeen, en dat was meer een aanmoediging aan de kandidaten dan een verwijt over deze wedstrijd, meer chamapgne verkocht worden.

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel