nieuws

Gault Millau prikkelt Michelin

Restaurant

Gault Millau Benelux, de restaurantgids die vorige week voor het eerst in het Nederlands is verschenen, gaat het gevecht aan met zijn beroemde concurrent Michelin. Gault Millau zal de editie 2005 een paar weken eerder willen presenteren dan de beroemde rode gids uit Brussel. Hoofdredacteur Ronald de Groot: ‘De Horecava begin januari is er een mooi moment voor.

De Michelingids verschijnt traditiegetrouw eind januari. Dit jaar heeft Michelin tijdens de EFFF in Maastricht voor het eerst publiekelijk de sterren bekend gemaakt. Michelin is naar verluidt zo enthousiast dat men volgend jaar opnieuw acte de presence geeft. Volgens insiders heeft Michelin de mantel der geheimzinnigheid van zich afgeworpen door de komst van de nieuwe concurrent Gault Millau. De publieke bekendmaking van de Michelin-sterren haalde alle Nederlandse kranten en televisieprogramma’s. Gault Millau hoopt door de vervroegde publicatie meer naamsbekendheid te krijgen.

Reageer op dit artikel