nieuws

GaultMillau 2012: oeuvreprijs Sergio Herman

Restaurant

Sergio Herman heeft maandag in het Afas Circustheater in Scheveningen de eerste Grand Prestige Award van GaultMillau, editie 2012, gewonnen. Dat gebeurde met opnieuw de maximale score van 20 punten. De prijs vervangt de titel Beste Chef, en deels ook de vervallen award voor Beste Restaurant.

GaultMillau 2012: oeuvreprijs Sergio Herman

Herman reageerde opnieuw verrast en verbaasd, voor hem is het nog steeds geen vanzelfsprekendheid dat hij tot beste wordt verkozen. ‘Dit went nooit. Opnieuw een uniek moment in mijn carrière. De rit van Zeeland naar Scheveningen was een mooie om het jaar de revue te laten passeren. Al meer dan twintig jaar geven we vol gas en willen we ons blijven verbeteren.’

Nederlands beste kok droeg zijn award deels op aan de zaterdag overleden Cas Spijkers, bij wie hij een klein jaar in de keuken stond om het vak te leren. ‘Deze prijs is ook een beetje voor Cas. En voor nog twee mensen aan wie ik veel heb te danken: mijn fantastische vader en Fons van Groeningen.’

Het juryrapport was lovend. ‘Waar zit zijn plafond? GaultMillau waardeert hem wederom met het hoogst haalbare aantal punten, voor het derde opeenvolgende jaar een score van 20. Sergio Herman jongleert met producten, zijn gerechten zijn als kantwerk op een bord. En ook privé is er meer balans.’

Meer over GaultMillau 2012:

Reageer op dit artikel