nieuws

GaultMillau krijgt gezicht met BN’er Paul de Leeuw

Restaurant

Geen grote culinaire naam, maar een bekende Nederlander die graag een vorkje mag prikken in een kwaliteitsrestaurant. Het verschijnen van de vernieuwde GaultMillau gids werd maandagavond gepresenteerd door Paul de Leeuw, omdat hij de uitstraling heeft die past bij de filosofie van de nieuwe gids.

GaultMillau krijgt gezicht met BN’er Paul de Leeuw

Met het uitkomen van de nieuwe gids onder verantwoording van wijnkenner Jan van Lissem slaat GaultMillau een geheel nieuwe weg in. Over de eerste drie gidsen was het succes erg mager, stelde het van origine Franse bedrijf. Het is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe uitgever. Van Lissum beloofde de gids ieder jaar met veel meer spektakel in de markt te zetten. Dat lijkt hem in ieder geval voor dit jaar gelukt, gezien de grote media-aandacht maandag.

De nieuwe GaultMillau Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids 2007 is volgens Van Lissum eigenlijk een overgangsgids: ‘We beginnen als het ware op nul. Er is een nieuwe lay-out, een nieuwe filosofie en een compleet nieuw team van inspecteurs. De meeste inspecteurs komen uit Nederland zelf en dat is belangrijk, want Nederlanders begrijpen elkaar, kennen de mentaliteit van de gasten, de culinaire tradities en de streekproducten.’

In de nieuwe gids is de kwaliteitslat hoog gelegd. GaultMillau is net als Michelin een restaurantgids met internationale allure. ‘En net als die gids bezit ook de GaultMillau geen advertenties van restaurants. Die internationale allure willen we ook in Nederland waarmaken. Binnen drie jaar willen we een restaurantgids maken waar Nederland behoefte aan heeft’, neemt Van Lissum zich voor.

Om die reden zijn de inspecteurs niet alleen geselecteerd op hun ervaring en kennis van het vak, maar ook de op positief-kritische en professionele instelling; ‘op hun gepassioneerdheid en op het respect en de waardering die zij koesteren voor de Nederlandse gastronomie’.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel