nieuws

GaultMillau vindt SanPelligrino ‘ongeloofwaardige lijst

Restaurant

De Belg Philippe Limbourg van restaurantgids GaultMillau zet vraagtekens bij de SanPelligrino lijst van de 50 beste restaurants ter wereld van het Britse Restaurant Magazine. Noma in Kopenhagen werd maandag voor de tweede keer als beste bestempeld. Limbourg vindt het ‘appels met peren vergelijken.

GaultMillau vindt SanPelligrino ‘ongeloofwaardige lijst

Limbourg staat aan het hoofd van GaultMillau België-Luxemburg en hij noemt het al moeilijk om alle restaurants in dit gebied te evalueren. ‘Hoe kan je dan alle restaurants ter wereld beoordelen? Dat maakt deze prijs een beetje ongeloofwaardig.’ Limbourg doet zijn uitspraken in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Indiër in Italië

Volgens hem is het niet alleen praktisch onhaalbaar. Hij zet ook vraagtekens bij het internationale gezelschap dat jureert. ‘Hoe kan bijvoorbeeld een Indiër een restaurant in Italië beoordelen en omgekeerd?’

Daarnaast zou hij liever zien dat de lijst zich zou concentreren op één keuken. ‘Bijvoorbeeld de moderne. Nu pretenderen ze over alle mogelijke restaurants te gaan. Dat is toch een beetje appelen met peren vergelijken.’

Er staan twee Nederlandse restaurants in de lijst. Oud Sluis neemt positie 17 in, De Librije staat op nummer 46 op de wereldranglijst.

Reageer op dit artikel