nieuws

Geen ambulance naar onwelgeval in restaurant

Restaurant

Een gast van restaurant De Perenboom uit Burgh-Haamstede werd vrijdag onwel. De ambulance werd gebeld, maar was niet beschikbaar. Pas na twintig minuten kwam er iemand van de huisartsenpost.

Geen ambulance naar onwelgeval in restaurant

Eigenaar Martijn Mastenbroek belde direct de ambulance toen zijn gast niet goed in orde bleek. ‘Toen werd er gezegd dat er geen ambulance beschikbaar was en dat ze zouden kijken of de huisartsenpost kon komen.’, zegt hij tegen PZC.

Na twintig minuten arriveerde de huisarts. Het incident liep goed af; het was geen levensbedreigende situatie.

Volgens Connexxion kan het gebeuren dat er ergens geen ambulance beschikbaar is. Bij een reanimatie moeten er namelijk twee ambulances tegelijkertijd naar een plek toe. Als dan iemand anders ook onwel wordt, moet voor die persoon de huisartsenpost geregeld worden.

Reageer op dit artikel