nieuws

Geen boek maar ordner voor Ron Blaauw

Restaurant

Ron Blaauw komt met iets nieuws. In tegenstelling tot veel andere koks brengt Blaauw geen boek maar een ordner uit. De Ron Blaauw’s grote culi-ordner wordt een smakelijke en spetterend spectaculaire ordner, zo laat de topkok weten.

Geen boek maar ordner voor Ron Blaauw

De ordner verschijnt in het najaar en wordt aangekondigd in een mini-ordner, die op de internetredactie van Misset Horeca belandde. Daarin meldt Blaauw al geruime tijd met het idee te lopen een eigen boek te willen hebben. Uiteindelijk werd het iets anders.

Een passage uit de mini-ordner: Omdat alle chefs een eigen boek hebben, wilde Ron blaauw eigenlijk iets anders dan een boek. Iets bijzonerds. Iets eigenwijzigs. Vandaar dat er uiteindelijk is gekozen voor een ordner. En dan niet zo’n strenge grijze, zoals onze grootouders die al kochten, nee, natuurlijk een supersmakelijke, een spetterend spectaculaire.

In de ordner komen mooie gerechten en hun meest gedetailleerde recepturen. De mini-ordner bevat al een drietal ‘voorproefje op kabouterformaat’. Onder andere zit er een recepten in van Pizza Particulare, een pizza met zalm en wasabi-eitjes. Of scheermes met kreeft, kokos en limoenschuim. Verder: een tompouce van ganzenlever, aal en appel.

Reageer op dit artikel