nieuws

Geen groen licht voor Van Beurten

Restaurant

De gemeente Den Helder geeft voorlopig geen groen licht voor de financiering van Ben van Beurten’s opleidingsrestaurant, Restaurant 51.

Geen groen licht voor Van Beurten

De commissie bestuur en middelen die daar afgelopen maandagavond over moest beslissen, kwam niet tot een besluit. De raadscommissie wil eerst meer informatie van het college. Met name het risico dat de gemeente loopt als het fout gaat, houdt de politici bezig.

De lokale KHN-afdeling is fel tegen de subsidiëring van Van Beurten’s opleidingsrestaurant. Voorzitter Dave Klein vindt dat subsidie het ondernemersrisico ‘zeer beperkt.’ ’De lokale restauranthouders hebben bij de gemeenteraad geprotesteerd tegen deze ‘concurrentievervalsing’.

Ben van Beurten was eerder actief voor de Amsterdamse opleidingsrestaurants The Colour Kitchen en Fifteen. Met de Heldense ondernemers Tom van den Berg en Kees Jan Tuin wil hij in Den Helder iets soortgelijks doen. Volgens KHN-voorzitter Klein zijn er voldoende horecagelegenheden waar jongeren kunnen leren en werken. Restaurant 51 voegt volgens hem niets toe aan het bestaande aanbod.

Reageer op dit artikel