nieuws

Geen koerswijziging Alliance door voorzitterwissel

Restaurant

De bestuurswisseling en organisatiewijzing van de Alliance Gastronomique per 1 januari heeft geen grote koerswijzing tot gevolg. Dat zegt aankomend voorzitter Gerrit Greveling, die op 30 november zijn speerpunten bekendmaakt.

Geen koerswijziging Alliance door voorzitterwissel

Greveling neemt per begin volgend jaar de voorzittershamer over van John Beeren. Naast de aanstelling van Greveling als nieuwe voorzitter, wordt Peter Klosse directeur van de restaurantclub.

‘Ik doe communicatie en zit de vergaderingen voor. Peter houdt zich vooral bezig met zakelijke dingen zoals bijvoorbeeld onderhandelingen met crecitcardmaatschappijen’, aldus Greveling.

Voor Greveling is de benoeming speciaal, omdat hij de man opvolgt waarbij hij zelf tien jaar lang in de keuken stond. ‘Ik heb tien jaar lang bij De Bokkedoorns gewerkt onder John Beeren. Dat maakt het best speciaal. Daarnaast is mijn huidige bedrijf, Chalet Royal, een van de eerste leden van de Alliance. En volgens mij is het voor het eerst dat een kok voorzitter wordt’.

Speerpunten

De benoeming van Greveling als voorzitter en Klosse als directeur zal naar verwachting geen grote koerswijziging tot gevolg hebben. Op 30 november presenteert Greveling tijdens de vergadering van de Alliance zijn speerpunten. ‘We zitten op een goede koers met een fris bestuur, gericht op de toekomst met een nieuwe voorzitter en een directeur’, aldus Greveling.

Tijdens die bewuste vergadering maakt het bestuur ook de ledenmutaties bekend. Duidelijk is dat restaurant La Vilette in Rotterdam en Kasteel Wittem in Wittem eruit gaan. Welke restaurants nieuw lid worden, kan Greveling nog niet vertellen.

Reageer op dit artikel