nieuws

Geen Nederlanders op stage bij Spaanse topkok

Restaurant

Er gaan geen Nederlandse koks op stage bij de Spaanse driesterrenkok Martin Berasategui. Vijf jonge talenten schreven zich in voor de twee beschikbare plekken, maar de topkok koos voor geen van hen.

Geen Nederlanders op stage bij Spaanse topkok

Paul den Dulk (Innovation in Food, Den Haag), Patrick van der Spek (weblog Purefood), Jarno van Leeuwen (Hermitage, Rijsoord), Prewien Changur (The Grand, Amsterdam) en Barney van Elswijk (Des Deux Villes, Den Haag) meldden zich aan voor Basquestage, een samenwerking tussen de Spaanse driesterrenkok en keukenleverancier Sammic.

Voor het eerst konden ook koks van buiten de Verenigde Staten zich aanmelden. 71 jongeren deden dat, zij presenteerden zich door middel van een video. Martin Berasategui koos voor Ruth Selby en Elisha Ben-Haim, beiden woonachtig in New York.

Hun stage start begin volgend jaar en duurt zes maanden. Zij draaien gewoon mee in de keuken en houden hun ervaringen bij op blogs en social media. Verder testen ze enkele keren apparatuur van Sammic.

Dit was de derde editie van de stage. Arno Ravestein, managing director sales bij Sammic, laat weten dat er een Basquestage IV komt.

Reageer op dit artikel