nieuws

Geen nieuwe gevallen tbc bij Karel V

Restaurant

Het aantal gevallen van open tbc bij hotel Karel V in Utrecht is beperkt gebleven tot de kok bij wie in februari de besmetting werd vastgesteld. Wel zijn enkele directe collega’s besmet geraakt met een niet actieve vorm. Gasten hebben geen enkel risico gelopen.

Geen nieuwe gevallen tbc bij Karel V

Dat heeft onderzoek van de GGD onder in totaal 180 persooneelsleden uitgewezen. Directeur Leo Hollman zegt opgelucht te zijn dat de gevolgen van ontdekking van open tbc bij een kok, beperkt zijn gebleven.

Hollman ontving, nadat vorige week het onderzoek onder de medewerkers in de publiciteit was geweest, zo’n tachtig telefoontjes van bezorgde gasten, meldt het Algemeen Dagblad. Hoewel er nooit aanleiding is geweest te denken dat die risico hebben gelopen, is hij toch blij dat het GGGD-onderzoek dat nu nog eens bevestigt.

Een aantal medewerkers moet tijdelijk medicijnen slikken om te voorkomen dat de ziekte zich ook bij hen openbaart, maar daarmee is verder risico geweken.

Reageer op dit artikel