nieuws

Geen vervolg op Mijn Tent is Top

Restaurant

De populaire televisieserie ‘Mijn Tent is Top’ krijgt geen vervolg. Dit jaar is er al geen nieuwe reeks gemaakt. Televisiezender RTL en hoofdsponsor Heineken zijn dat in goed overleg overeen gekomen.

Geen vervolg op Mijn Tent is Top

Bij RTL laat een woordvoerder weten dat er geen concrete plannen zijn voor een vervolg op ‘Mijn tent is top’. ‘Na de laatste serie hebben we besloten om niet meer verder te gaan’, vertelt woordvoerder Hans-Sjouwke Koopal van Heineken.

Sinds de eerste serie in 2007, sponsorde de bierbrouwer het programma drie jaar lang. ‘Mijn tent is top’ was een succes en haalde een miljoen kijkers per week.

Er zijn verschillende redenen waarom Heineken het tv-programma waarin beginnende horecaondernemers een eigen restaurant konden winnen, niet meer sponsort. ‘Door het horecaklimaat op dit moment hebben we als Heineken besloten om ons op het begeleiden van bestaande horeca te richten en niet op nieuwe horeca’, aldus Koopal.

Daarnaast is de focus meer op de tapcursussen. ‘Die zijn wegens groot succes verder uitgebreid.’ Het kostenplaatje dat het programma ‘Mijn tent is top’ met zich meebracht, is ook van invloed geweest op het besluit. De winnaars konden schuldenvrij hun bedrijf opstarten.

De Heineken-woordvoerder sluit niet uit dat er in de toekomst in een andere vorm met RTL wordt samengewerkt. Beide partijen zijn tevreden over hun gezamenlijke productie.

Reageer op dit artikel