nieuws

Gemeenten versoepelen regels voor horeca

Restaurant

Horecabedrijven die geen overlast veroorzaken in de openbare ruimte, hebben binnenkort wellicht geen horeca-exploitatievergunning meer nodig. Gemeenten krijgen de mogelijkheid daarvoor vrijstelling te verlenen. Dat meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vrijdag.

Gemeenten versoepelen regels voor horeca

De horeca-exploitatievergunning kan geheel verdwijnen voor bedrijven die geen alcohol schenken. Etablissementen waar wel alcohol te krijgen is, kunnen vrijstelling krijgen. Veroorzaken zij toch overlast, dan kan die vrijstelling worden ingetrokken. Voor coffeeshops blijft wel een vergunningsplicht gelden.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW is verheugd. ,,Met het afschaffen van de vergunning laat de VNG zien mee te denken met ondernemers en vertrouwen in ondernemers voorop te stellen”, aldus voorzitter Bernard Wientjes. Ook branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de vermindering van de regeldruk.

Reageer op dit artikel