nieuws

Gesloten restaurant krijgt Bib Gourmand

Restaurant

Restaurant La Goccia in Heerlen heeft na de sluiting een Bib Gourmand ontvangen. Afgelopen week gaf Michelin het restaurant van Leon Winthaegen een Bib Gourmand, terwijl het restaurant een maand eerder al de deuren sloot.

Gesloten restaurant krijgt Bib Gourmand

Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin noemt het ‘zeer spijtig’ dat La Goccia dicht is terwijl het een Bib Gourmand heeft in de befaamde rode gids.

‘Wij hebben een deadline van eind september. Half september ben ik zelf nog op inspectie geweest. Ik moet zeggen, meneer Winthaegen kan heel degelijk goed koken. Dan is het nog spijtiger dat dit gebeurd is’, aldus Loens in De Limburger.

Michelinster

Chef-kok Leon Winthaegen zelf ziet de bekroning als een opsteker in moeilijke tijden. ‘Jammer dat we met La Goccia moesten stoppen. Maar de Bib Gourmand bewijst wel dat we op de goede weg waren’, aldus Winthaegen die eerder een Michelinster kookte met de Boterbloem in 2001.

Winthaegen vervolgt: ‘In vijf maanden tijd zijn we erin geslaagd om Michelin te overtuigen van onze culinaire kwaliteiten. Helaas liet het Heerlense publiek het afweten zodat we al na zes maanden gedwongen werden de deuren te sluiten’.

Reageer op dit artikel