nieuws

Geur-tv biedt kansen voor horeca

Restaurant

Onderzoekers van de Universiteit van Califonië en elektronicagigant Samsung werken aan een techniek die geurtelevisie mogelijk maakt. Voor horecaondernemers kan dit kansen bieden om de geuren uit het restaurant in huiskamers van consumenten te verspreiden.

Geur-tv biedt kansen voor horeca

Het werken aan geur-tv wordt gemeld door de populaire en goed ingevoerde weblog Tweakers.net. Als voorbeeld haalt de blog een filmscène in een Italiaans restaurant aan waarbij de pizzageur uit de tv komt.

In praktijk gaat het om een module achter op een televisie of mobieltje waarin honderd geuren zitten. Die honderd geuren zijn goed voor 10.000 verschillende geurcombinaties. Momenteel zijn onderzoekers bezig om een werkend prototype te bewerkstelligen. Wanneer geur-tv geïntroduceerd wordt in de huiskamer, is niet bekend.

Reageer op dit artikel