nieuws

Gewapende overval restaurant Tilburg

Restaurant

Restaurant De NWE Vorst in Tilburg is eerder deze week slachtoffer geworden van een gewapende overval. Eén medewerker raakte lichtgewond, de daders gingen er met een gering geldbedrag vandoor.

Gewapende overval restaurant Tilburg

Dinsdagavond rond kwart over tien kwam een groep van zo’n vijf mannen met bivakmutsen en vuurwapens de zaak binnen. Ze eisten geld van aanwezig personeel, ook werden mobiele telefoons afgenomen.

Horecamanager Thijs Moerkerk van het restaurant annex theater annex cultureel centrum noemt de overval achteraf primitief en amateuristisch. ‘Ze hebben vijf van onze mensen angstig en ontredderd achtergelaten en dat allemaal voor een kleine 500 euro aan muntgeld’, zegt hij in het Brabants Dagblad.

De overvallers eisten geld uit de kluis, maar geen van de aanwezige medewerkers had de sleutel. Daardoor bestond de buit alleen uit wat wisselgeld. Ook moest het personeel hun persoonlijke waardevolle spullen als mobiele telefoons afgeven.

Op het moment van de overval waren nog gasten in het restaurant aanwezig. Die werden door de gewapende en met bivakmutsen uitgeruste overvallers met rust gelaten. ‘Vreemd genoeg werd niet om de kassa gevraagd. In ons restaurant ligt nooit veel geld. Meestal wordt gepind’, aldus Moerkerk.

Omdat de overval op een mislukking leek uit te draaien, kregen de overvallers, die allen met een Brabants accent spraken, onderling ruzie. De adjunct-manager moest het daarop ontgelden. Hij werd meegenomen naar de kluis en met een vuurwapen op het hoofd geslagen.

De dag na de overval heeft Moerkerk zijn mensen voor een gesprek bij elkaar geroepen. Overdag bleef de zaak gesloten. ’s Avonds was de NWE Vorst gewoon weer open.

In januari werd de NWE Vorst al met een inbraak geconfronteerd. Toen werd de kluis met ruim 6000 euro meegenomen.

Meer overvallen op restaurants:

Reageer op dit artikel