nieuws

Gewonde bij bomaanslag bij Zweeds restaurant

Restaurant

In het centrum van het Zweedse Malmö is in de nacht van maandag op dinsdag een bom ontploft. Een explosief ging rond half twee af bij een restaurant op Lilla Torg, een plein in het centrum met veel terrassen en eetgelegenheden. Bij de ontploffing raakte een nachtportier van een luxehotel door glasscherven lichtgewond, meldde de Zweedse politie dinsdag.

Gewonde bij bomaanslag bij Zweeds restaurant

Het getroffen restaurant is flink beschadigd. Sommige panden er omheen hebben lichte schade. De meeste horecagelegenheden waren al dicht.

De Zweedse recherche is begonnen met een sporenonderzoek. Het afgelopen jaar vonden vaker kleine explosies plaats in de derde stad van Zweden (260.000 inwoners), meestal in wijken buiten het centrum van de stad bij een woning of een klein bedrijf. Intimidatie vanuit het criminele milieu zou veelal de achterliggende reden zijn, aldus de politie. De daders zijn zelden gepakt.

Reageer op dit artikel